Dr. Hossó Andrea közgazdász a Világpanorámában

Téma: Miként látják Magyarországot a Londoni Cityből? Valóban hatalmas, de nem mindenható a pénzügyi háttérhatalom. Magyarország 10 éve az Európai Unióban, de mi volt ennek az ára? Miért nem volt előnyös Magyarország számára az uniós csatlakozás? Hogy alakulhatott ki Magyarországon gyarmati gazdaságszerkezet?

Comments

comments

One thought on “Dr. Hossó Andrea közgazdász a Világpanorámában

  1. Balázs

    Szinte csak külföldi cégek hazai betelepüléséről hallani, szinte alig van magyar tulajdonú új cégalapítás. A kormány stratégiai megállapodásokat köt, melynek tartalmát homály fedi.Még a Dél-amerikai országok is a profit nagy hányadának országon belüli további befektetésére kötelezik a multit.(nem multi,hanem a bankszterek tuladona).
    Viszont érdekelne, hogy milyen gazdasági szerkezetváltással lehetne kitörni ? A piacokat a spekuláns befektetők uralják, nincsenek szakszervezetek, a mindenkori kormányokat a szabadkőműves hálozatok irányítják és nincs saját pénzünk, hiszen a forint valójában egy 5%-al drágább euró. A szabadkereskedelmi egyezmény pedig az EU-t egy pénzszivattyúra köti a világ legeladósodottabb katonai világhatalmához, az USA-hoz. Jaj, bocsánat :a szabadság hazájához. Csodálkozunk, hogy a mai fiatalok miért látják ilyen hazugnak és korruptnak az egész világot ? A fedezetlenül kibocsátott papírhalmazokért folyik a harc a globális világban, mert most a pénz, és a kamat lett a fegyver és a média. Kell ennél nagyobb erkölcsi válság ?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*