A Trianon Társaság segítése

Alapítványuk idén és az elkövetkező években is erejéhez mérten fogja segíteni a Trianon Társaság munkáját, mely a trianoni szerződés 100. évfordulójáig jogi eszközökkel igyekszik orvosolni a következményeket. Minimális célunk a kisantant országok szerződésekben vállalt kötelezettségeinek betarttatása(nyelvhasználat, iskolák). A célokról részletesebben itt olvashat. Az elmúlt évtizedek mulasztásait szeretnénk pótolni. Egy kedvezőtlen pert is többre értékelünk, mint jogfosztások sorozatának néma eltűrését. A kezdeményezés mögött kiváló, nemzetközi tapasztalattal rendelkező jogászok állnak.

A Trianon Társaság elsődleges célja a megfelelő jogi fórumok megtalálása, és perek indítása egy kiváló jogász csapat közreműködésével. Az ehhez szükséges társadalmi felhatalmazást egy frissen indult aláírásgyűjtéssel igyekszik elérni a jogász csoport (Facebook, indulás).

A projekt neve:

Nemzeti konzultáció Trianonról .

A jogász csoport képviselői:

Bottyán Zoltán, Drábik János és Szigeti Sándor.

Ezt a munkát szeretnénk ismeretterjesztéssel támogatni Magyarországon és nemzetközi szinten is. Egy tömör, gazdagon illusztrált angol nyelvű dokumentumfilmet szeretnénk elkészíteni, egy magyarországi konferenciát megszervezni  illetve a megfelelő dátumokon megemlékezéseket tartani itthon és Franciaországban is.

Drábik János Alapítvány kuratóriuma

2017.11.15