Nyilatkozattétel a díjmentes készpénzfelvétel igénybevételéhez

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-language:EN-US;}

A magyar Parlament döntése szerint, a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló 2009. évi LXXXV. törvény módosításának értelmében 2014. február 1-jétől lép életbe a havi két – összesen legfeljebb százötvenezer forintig – díjmentes készpénzfelvétel.

A bankszámlával rendelkező banki ügyfeleknek nyilatkozatban szükséges jelezni, hogy melyik számlájukkal szeretnék igénybe venni a havi két, legfeljebb 150.000 forintig terjedő díjmentes készpénzfelvételt. A nyilatkozat megadása a számlavezető bank fiókjaiban vagy internetbankján keresztül történhet meg.

A nyilatkozat megtételére

  • első alkalommal 2013. december 1. és 2014. január 20. között van lehetőség. Ebben az esetben a havi két ingyenes készpénzfelvét február 1-jétől vehető igénybe.
  • ezt követően, minden hónap 20-áig lehet nyilatkozatot adni a számlavezető pénzforgalmi szolgáltatónál, amely alapján a következő naptári hónapban az ügyfél már jogosult lesz a díjmentes készpénzfelvételre.

Felhívjuk az ügyfelek szíves figyelmét, hogy a nyilatkozattétel miatt (különösen az adott hónap 20-ai dátumát megelőzően) egyes bankokban megnőhet a fióki, valamint az internetbanki terhelés, így elképzelhető, hogy hosszabb-rövidebb várakozási idővel szükséges számolni az ügyintézés során. Javasoljuk, hogy ezért a torlódások elkerülése érdekében célszerű a határnapokat megelőzően benyújtani a nyilatkozatot. Türelmüket, együttműködésüket és megértésüket ezúton is köszönjük.

Source: Bankszövetség

Comments

comments